Hoivaa ja huolenpitoa perheessä

Ikäihmisten perhehoito on inhimillinen, kotoisan ja turvallisen arjen mahdollistava hoivamuoto. Se antaa hyvät mahdollisuudet käyttää yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja kokemista, hoivan ja huolenpidon perustana.


Perhehoito voi olla jatkuvaa, jolloin ikäihminen saa tarvitsemansa hoivan ja huolenpidon mahdollisesti vuosien ajan.  Lyhytaikainen ympäri-tai osavuorokautinen perhehoito tarjoaa mm. mahdollisuuden omaishoidon sijaishoitoon tai tukeen toipilasaikana ennen kotiutumista sairaalahoidon jälkeen.


Perhehoitoliitossa on kehitetty laadukkaan ikäihmisten perhehoidon toiminta- ja toteuttamismallia Tunne perhehoito -hankkeessa. Hanke päättyi vuoden 2016 lopulla. Lue lisää päättyneestä hankkeesta täällä.


kodistakotiin

Tutustu ikäihmisten perhehoitoon katsomalla esittelyvideo. Klikkaa yllä olevaa kuvaa.

Dokumenttielokuva ikäihmisten perhehoidosta

Siun Soten AVOT-hanke, joka on osa Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihanketta, ja Kiteen Evankelinen Kansanopisto ovat tuottaneet dokumenttielokuvan ikäihmisten perhehoidosta. Dokumentissa seurataan kolmen perhekodin arkea Pohjois-Karjalassa. Dokumentin kesto on noin 45 minuuttia.


Katso elokuva täällä.