Perhehoitoliiton julkaisut ja tuotteet

Perhehoitoliitto tuottaa julkaisuja, oppaita, raportteja, esitteitä ja koulutusmateriaalia perhehoidosta. Tältä sivulta löydät lisätietoa niistä. Lisäksi Perhehoitoliitolla on sen toimintaa tukevia myyntituotteita.


Voit tilata Perhehoitoliiton julkaisuja ja tuotteita sähköisellä lomakkeella tästä tai Perhehoitoliiton toimistosta, puh. 040 310 1440, toimisto@perhehoitoliitto.fi.


Mikäli olet Perhehoitoliiton jäsenyhdistyksen jäsen, saat useimmat tuotteistamme edullisempaan jäsenhintaan!


Ahvenanmaalle tilatuista tuotteista vähennetään arvonlisävero.


Uusi Hyvää perhehoitoa – toimeksiantosuhteisen perhehoidon tietopaketti

tietopaketti2016kansiPerhehoidon tietopaketti on uudistettu vastaamaan muuttunutta perhehoidon lainsäädäntöä. Lisäksi muun muassa perhehoitajien vero-ohjeita on tarkennettu ja tietoa Kelan etuuksista on päivitetty.


Perhehoidon tietopakettiin on koottu tietoa perhehoitajille, sosiaalityöntekijöille ja muille perhehoidon parissa työskenteleville. Toivomme, että perhehoidon tietopaketista on hyötyä mahdollisimman monelle ja että se toimii tietolähteenä perhehoidon moninaisissa kysymyksissä ja tilanteissa.


Tietopaketin jäsenhinta Perhehoitoliiton jäsenyhdistysten jäsenille on 8 euroa. Muille hinta on 11 euroa.

Tilaukset: tilauslomakkeellamme täältä, sähköpostitse osoitteesta toimisto@perhehoitoliitto.fi tai puh. 040 310 1440. Postikulut lisätään hintaan. 

HUOM! Saat paljousalennuksen, mikäli tilaat 10 kpl tai enemmän. Kysy lisää toimisto@perhehoitoliitto.fi.

kaksoiserikoiselamaa

Kaksoiserikoiselämää - opaskirja Keinun maailmaan

Perhehoitoliitossa kehitetystä Keinu-ajattelu- ja toimintamallista on julkaistu opaskirja ”Kaksoiserikoiselämää”. Keinu-ajattelun mukaan sijoitetun lapsen voimaantumisen avaimet ovat perheyhteisön vuorovaikutuksessa. Lapsen vanhempien ja muiden läheisten sekä sijaisperheen välinen vuorovaikutus ratkaisee lapsen edun toteutumisen perhehoidossa, uskovat kirjan tekijät, sijaisäidit Marja-Riitta Linna ja Taina Koponen.


Opaskirja sopii luettavaksi kaikille, joita lastensuojelun perhehoito koskettaa: sijoitettujen lasten vanhemmille, sijaisvanhemmille, lastensuojelun päättäjille ja kehittäjille sekä sosiaalityön ammattilaisille ja opiskelijoille.


Tutustu Keinu-malleihin täällä.


Tilaa opas täältä, osoitteesta toimisto@perhehoitoliitto.fi tai puhelimitse numerosta 040 310 1440. Julkaisun hinta on Perhehoitoliiton jäsenyhdistysten jäsenille 5 euroa ja muille 10 euroa (sis. alv). Hintaan lisätään postikulut.


Sijaisvanhemmat - tutkimus sijaisvanhemmista ja sijaisvanhemmuudesta


  • Keitä sijaisvanhemmat ovat? sijaisvanhemmat
  • Miksi he ovat lähteneet sijaisvanhemmiksi?
  • Millaista arki heidän perheissään on?
  • Mitä he tekevät ja ajattelevat?

 

SIJAISVANHEMMAT on tutkimus sijaisvanhemmista ja sijaisvanhemmuudesta. Yhteensä 58 sijaisvanhemman haastattelun tai tekstin kautta rakentuu kuva Annetun, Ajatusten ja Arjen kolminaisuudesta, jonka sisälle mahtuu hyvin monenlaista sijaisvanhemmuutta. Kolmen A:n leikkauspisteessä sykkii huolenpidon sydän: huolenpidon moraali, teot ja tunteet, joista eri tavoilla ja eri järjestyksessä kasvaa erilaisia sijaisvanhempien ja sijoitettujen lasten välisiä huolenpidon suhteita.

 

Tutkija Leena Valkosen SIJAISVANHEMMAT-tutkimus on nyt julkaistu 166-sivuisena kirjana. Voit tilata sen Perhehoitoliitosta jäsenetuhintaan 25 euroa (Perhehoitoliiton jäsenyhdistysten jäsenille). Muille hinta on 33 euroa. Tilaukset: tilauslomakkeellamme täältä, sähköpostitse osoitteesta toimisto@perhehoitoliitto.fi tai puh. 040 310 1440. Postikulut lisätään hintaan. 

 


Minun kirjani -kansio

mk syntymaperheMinun kirjani on sijoitetun tai adoptoidun lapsen ja nuoren oma kirja, joka auttaa kokoamaan lapsen elämäntarinan ja käsittelemään kokemuksia ja tunteita. Kansion hintaan kuuluu myös hyvä ohjekirja. Minun kirjani on toimitettu Perhehoitoliiton, Pesäpuun ja Pelastakaa Lasten yhteistyönä. Ulkoasusta vastaa palkittu graafikko Kirsti Pusa.


Minun kirjani -kansion hinta perhehoitajille 30 euroa, muille 38 euroa. Hintaan lisätään toimituskulut.


Pysyvyyden turvaaminen perhehoidossa

pysyvyydenturvaaminenPysyvyyden turvaaminen perhehoidossa – käsikirja on tarkoitettu kaikille perhehoidon ammattilaisille. Tarja Janhunen (PsM) käy käsikirjassa läpi perusasiat pysyvyyden turvaamisesta pitkäaikaisessa perhehoidossa ja sijoitusten purkautumisen ehkäisemisestä. Lisäksi käsikirjassa käsitellään hallittua sijoituksen purkamista.


Teos perustuu Perhehoitoliitto ry:n hankkeessa tehtyyn selvitykseen perhehoitosijoitusten purkautumisista. Hanke toteutettiin vuosina 2005–2007 yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.


Käsikirjaa on jäljellä muutamia kappaleita, joiden kannessa on pintavirheitä. Myymme kirjat poistohintaan 5 euroa + toimituskulut.