Sijaisvanhemmuus

Suomessa yli 17 000 lasta ja nuorta asuu oman kotinsa ulkopuolella. Lastensuojelulain mukaan perhehoito on ensisijainen sijaishuollon muoto. Jotta kaikilla huostaan otetuilla lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisus elää ja kasvaa perheessä, tarvitaan uusia sijaisperheitä.


ajoissakotiin

sijaisvanhemmat
Tutustu Sijaisvanhemmat-tutkimukseen klikkaamalla kuvaa.

Keinuopas
Uutuuskirja sijoitetun lapsen kahden perheen välisestä vuorovaikutuksesta. Tutustu Kaksoiserikoiselämää-julkaisuun klikkaamalla kuvaa.

perhehoidontietopaketti


laheisopas kansi
Pieni opas sijaisvanhempien läheisille on tarkoitettu sijaisvanhemmille tai sijaisvanhemmuutta miettiville ja heidän läheisilleen. Tutustu oppaaseen klikkaamalla kuvaa.

banneri_vaaka2

Perhehoitoliiton tiedotteita

17.11.2015 Monimuotoiset perheet muotokuvissa

Monimuotoiset perheet -verkosto ja HKL:n Taidelinja tuovat Helsingin yliopiston metroaseman ”opintoputkeen” taidenäyttelyn, joka koostuu taiteilija Tuomo Railon perhemuotokuvien sarjasta. Näyttely on avoinna 20.11.-7.12.2015.

Lue lisää

2.9.2015 Elääkö perheessäsi sukulaislapsi?

Uutta tietoa tutkimuksella!

Lue lisää


Perhehoitoliiton tapahtumia

3.12.2015 Mille perhehoito perustaa?

Paneeli vammaisten henkilöiden perhehoidon mahdollisuuksista ja haasteista

Lue lisää

7.12.2015 Uusi perhehoitolaki tutuksi -koulutuspäivä

Koulutuspäivä on avoin kaikille perhehoidosta kiinnostuneille, perhehoidon työntekijöille sekä sijaisvanhemmille ja perhehoitajille. HUOM! Koulutus on täynnä.

Lue lisää

14.12.2015 Uusi perhehoitolaki tutuksi -koulutuspäivä

Koulutuspäivä on avoin kaikille perhehoidosta kiinnostuneille, perhehoidon työntekijöille sekä sijaisvanhemmille ja perhehoitajille. HUOM! Koulutus on täynnä.

Lue lisää

27.1.2016 KeVa-perhehoidon valmennuksen kouluttajakoulutus Jyväskylässä

Kouluttajakoulutus on tarkoitettu keva-perhehoidon työntekijöille ja kokeneille perhehoitajille, jotka tulevat jatkossa toimimaan keva-perhehoitajien ennakkovalmennusryhmien vetäjinä alueellaan.

Lue lisää


Lahjoita
Jäsenyys
Perhehoito-lehti
kansi5_15
Lahjoituksesi auttaa Perhehoitoliittoa järjestämään sijaisvanhemmille ja perhehoitajille sekä perhehoidossa hoidettaville muun muassa vertaistuki- ja virkistystoimintaa.

Lahjoita

Liity Perhehoitoliiton alueelliseen sijaisvanhempien ja perhehoitajien jäsenyhdistyksen jäseneksi ja tule mukaan toimintaan!

Liity jäseneksi!


Tilaamalla Perhehoito-lehden pysyt kartalla perhehoidon ja Perhehoitoliiton ajankohtaisista asioista.

Tilaa Perhehoito-lehti