Sijaisvanhemmuus

Suomessa yli 17 000 lasta ja nuorta asuu oman kotinsa ulkopuolella. Lastensuojelulain mukaan perhehoito on ensisijainen sijaishuollon muoto. Jotta kaikilla huostaan otetuilla lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisus elää ja kasvaa perheessä, tarvitaan uusia sijaisperheitä.


ajoissakotiin

sijaisvanhemmat
Tutustu Sijaisvanhemmat-tutkimukseen klikkaamalla kuvaa.

Keinuopas
Uutuuskirja sijoitetun lapsen kahden perheen välisestä vuorovaikutuksesta. Tutustu Kaksoiserikoiselämää-julkaisuun klikkaamalla kuvaa.

perhehoidontietopaketti


laheisopas kansi
Pieni opas sijaisvanhempien läheisille on tarkoitettu sijaisvanhemmille tai sijaisvanhemmuutta miettiville ja heidän läheisilleen. Tutustu oppaaseen klikkaamalla kuvaa.

Infotilaisuuksia sijaisvanhemmuudesta


Perhehoitoliiton tapahtumia

2.9.2015 Hyvää ikäihmisten perhehoitoa Etelä-Satakunnassa -prosessikoulutus

Koulutus on tarkoitettu kuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja perhehoitajille.

Lue lisää

7.9.2015 Uusi perhehoitolaki tutuksi -koulutuspäivä

Syksyn ajan kerran kuussa järjestettävä koulutuspäivä on avoin kaikille perhehoidosta kiinnostuneille, perhehoidon työntekijöille sekä sijaisvanhemmille ja perhehoitajille.

Lue lisää

7.9.2015 Ikäihmisten perhehoidon kouluttajakoulutus

Kouluttajakoulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tulevat jatkossa toimimaan perhehoitajien ennak­kovalmennusryhmien vetäjinä alueellaan.

Lue lisää


Lahjoita
Jäsenyys
Perhehoito-lehti
kansi3_15
Lahjoituksesi auttaa Perhehoitoliittoa järjestämään sijaisvanhemmille ja perhehoitajille sekä perhehoidossa hoidettaville muun muassa vertaistuki- ja virkistystoimintaa.

Lahjoita

Liity Perhehoitoliiton alueelliseen sijaisvanhempien ja perhehoitajien jäsenyhdistyksen jäseneksi ja tule mukaan toimintaan!

Liity jäseneksi!


Tilaamalla Perhehoito-lehden pysyt kartalla perhehoidon ja Perhehoitoliiton ajankohtaisista asioista.

Tilaa Perhehoito-lehti